Εναλλακτικό cheesecake σε βάζο


"Από παιδί, θυμάμαι, προσπαθώ
να κλέψω το γλυκό μέσα απ' το βάζο...
τραγουδάει ο φίλτατος Μ. Πασχαλίδης 
και δυναμώνω την ένταση κάθε φορά που το ακούω!


Με τη σημερινή όμως πρόταση για γλυκό δε χρειάζεται καν να μπεις στον κόπο να κλέψεις μέσα απ' το βάζο. Γιατί πρωταγωνιστής είναι το ίδιο το βάζο. Για την ακρίβεια ένα ατομικό βάζο με γλυκό για τον καθένα!


Μια παραλλαγή λοιπόν του αγαπημένου σε όλους cheesecake, με γιαούρτι αντί για τυρί κρέμα, σερβιρισμένη μέσα σε γυάλινα ατομικά βαζάκια είναι η πρώτη συνταγή αυτού του ιστολογίου. Και μια και πλησιάζει και η γιορτή των ερωτευμένων (παρόλο που δεν πιστεύω στη συγκεκριμένη εμπορική γιορτή) είναι μια πρωτότυπη ιδέα για να γλυκάνεις το έτερόν σου ήμισυ, αλλά και μια ιδέα για take away γλυκό ή πικ νικ ακόμη και για κέρασμα στη δουλειά.



Εναλλακτικό cheesecake σε βάζο
αποθήκευση - εκτύπωση

Μερίδες: 6 / χρόνος προετοιμασίας: 20΄ / συνολικός χρόνος: 50΄

Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
330 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
7 κ.σ. άχνη ζάχαρη
250 γρ. μαρμελάδα φράουλα
λίγη κουβερτούρα
* ένα φλυτζανάκι του καφέ λικέρ φράουλα ή ποτό της αρεσκείας σου (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Τρίβεις τα μπισκότα στο μούλτι και λιώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Αδειάζεις τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα περιχύνεις με το βούτυρο και ανακατεύεις μέχρι να βραχούν καλά και να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Χτυπάς στο μίξερ την κρέμα γάλακτος (που είχες φροντίσει να βάλεις από πριν στο ψυγείο για να παγώσει) με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτεις σιγά σιγά το γιαούρτι και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αν η μαρμελάδα που έχεις επιλέξει είναι πολύ πηχτή, την αραιώνεις με λικέρ φράουλα ή ποτό της αρεσκείας σου. Τρίβεις την κουβερτούρα στον τρίφτη από την πλευρά με τις μεγάλες τρύπες.

Στήσιμο:
Σε κάθε βάζο ρίχνεις 2-3 κ.σ. μπισκότο. Προσθέτεις 2-3 κ.σ. από την κρέμα προσεκτικά για να μη λερωθούν τα τοιχώματα του βάζου κρατώντας το κουτάλι πάνω από το κέντρο του βάζου. Επαναλαμβάνεις ακόμη μία στρώση από το μπισκότο και την κρέμα. Ρίχνεις 2 κ.σ. μαρμελάδα και προσθέτεις στην κορυφή λίγη τριμμένη κουβερτούρα. Τοποθετείς το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το σερβίρεις. Αν δεν καταναλωθεί άμεσα, κλείνεις το κάθε βάζο με το καπάκι του για να μην πάρει μυρωδιές από το ψυγείο, όμως τρώγεται καλύτερα όσο είναι ακόμη φρέσκο! Να σημειώσω εδώ ότι η συνταγή είναι επινόηση της στιγμής! 
Καλή όρεξη!

πηγή συνταγής: coozinista


Κλείνοντας θέλω να σου πω ότι τους τελευταίους μήνες έχω εντάξει στη διατροφή μου το ταχίνι (με μέλι ή κακάο) ως απογευματινό σνακ κι έχω γεμίσει με γυάλινα βαζάκια! Σκέφτηκα λοιπόν να τα αξιοποιήσω στο σερβίρισμα και να σε γλυκάνω για το καλωσόρισμα! Καλό μήνα!





Share:

4 σχόλια

  1. Πολύ ομορφη πρόταση σερβιρίσματος. Πραγματι σε ξαναγυρίζει στα παιδικά χρόνια που ανοιγαμε κρυφά το βάζο με το γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Μαράκι μου! Βλέπεις, οι παιδικές αναμνήσεις μάς "σημαδεύουν" και μας ακολουθούν για πάντα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Μαράκι όπως σου είπα και μέσω facebook, την βρίσκω εξίσου εκπληκτική ιδέα για κέρασμα! Αχ και να μπορούσα να αρπάξω ένα βαζάκι, αυτή τη στιγμή! Τρελαίνομαι για τσιζκέικ, ειδικά με μαρμελάδα φράουλα!!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Μαράκι μου, για το σχόλιο κι εδώ! Μακάρι να υπήρχε τρόπος να σας κερνούσα κι από κοντά, αλλά ας όψεται η άτιμη η απόσταση (μένω στη Λάρισα). Κι εμένα μου αρέσει αρκετά το cheesecake όμως το πιο αγαπημένο μου είναι το τυραμισού! Φιλιά!

      Διαγραφή